Welkom op de website van CLB-Kempen.
Lees meer over onze werking.

 

Meteen
naar:

Vacatures

Spontane sollicitaties
Meer info

Nieuws

Voor leerkrachten

VCLB-Kempen maakt zich verstaanbaar voor anders...
Verontrustende situaties
Smartboards: lastig voor de ogen?

Voor leerlingen

Scholenbeurs Secundair Onderwijs Turnhout op 2/...
CLB Ch@t – DEL your problems, Take CTRL of yo...
Operatie Vaccinatie

Voor ouders

Informatieavond voor ouders – Op stap naa...
Een nieuwe methode om gehoorverlies tijdig op t...
Verontrustende situaties

Thema's

Voor leerkrachten

Ondersteuning vanuit een ondersteuningsnetwerk
Intelligentie meten: hedendaagse basiskennis vo...
WAKANNEKIK

Voor leerlingen

Je kreeg een tuchtmaatregel van de school en je...
Je kreeg een B- of C-attest en je gaat er niet ...
Het CLB en ongewettigde afwezigheden

Voor ouders

Luizen: de nat-kam methode
Intelligentie meten: hedendaagse basiskennis vo...
’t Is maar een prikje … VACCINATIES ZIJN BE...www.clbchat.be

CLB-Kempen nieuws

VCLB-Kempen maakt zich verstaanbaar voor anderstalige ouders

gok-labelVoor de vierde keer nodigt VCLB-Kempen kort geschoolde anderstalige ouders uit om hen beter te begeleiden bij het uitstippelen van de onderwijsloopbaan van hun kind. We werken hiervoor samen met het Centrum voor Basiseducatie en Prisma.

Dit initiatief is er gekomen vanuit de vaststelling dat de andere informatiekanalen weinig of niet toegankelijk zijn voor deze mensen. Het doel van dit infomoment is ouders op een heel laagdrempelige manier, vanuit de eigen vragen en taal meer informatie te geven over “ de opstap naar het secundair onderwijs”. Op een interactieve manier met ondersteuning van tolken wordt o.a. ingegaan op de structuur van het secundair onderwijs en de manier waarop deze ouders hun kind kunnen ondersteunen bij het maken van een goede studiekeuze.

Loon naar werken! Het bereiken van deze doelgroep is geen evidentie en vraagt heel wat tijd en energie van onze medewerkers. Toch beginnen deze inspanningen hun vruchten af te werpen en geraakt dit initiatief meer bekend bij onze scholen en partners. Hierdoor kunnen wij elk jaar steeds meer ouders verwelkomen. Bovendien hebben we naast de infomomenten in Turnhout, sinds vorig jaar ook een gelijkaardig infomoment opgezet voor anderstalige ouders afkomstig uit de regio’s Geel en Hoogstraten.

Mede dankzij de financiële ondersteuning die we vanuit het Lokaal Overlegplatform Turnhout (LOP) en de steden Geel en Hoogstraten voor de organisatie van deze infomomenten ontvangen, kunnen we dit soort initiatieven blijven realiseren. Dat VCB-Kempen het belangrijk vindt zich verstaanbaar te maken voor iedereen lees je ook hier.

Verantwoordelijke Kansenbevordering VCLB-Kempen: Daniel Gebruers

Naar vorige pagina

Info geplaatst op 20/11/2015 en laatst aangepast op 12/06/2017.

Een leugentje om bestwil

Op scholen kom ik dikwijls kinderen tegen met sweaters waarop, meestal in het Engels, enkele woorden of een zinnetje gedrukt staat. Ik heb de gewoonte om hun dan te vragen of ze wel weten wat daar op hun borst of rug prijkt.
Lees meer

"Wat moet ik doen als ik een vaccinatiekaart verloren ben?"

Het aantal verhalen dat over het CLB de ronde doet, is niet op één hand te tellen. Het aantal vragen evenmin. Veel daarvan zien we regelmatig terugkomen. Bekijk de veelgestelde vragen.