Onderwijsloopbaanbegeleiding

Beste leerkracht

School en CLB hebben een gezamenlijke opdracht om leerlingen te begeleiden bij hun studiekeuze tijdens belangrijke scharniermomenten in hun onderwijsloopbaan.

Het infoteam van Vrij CLB Kempen organiseert voor deze belangrijke keuzemomenten infosessies voor leerlingen en/of ouders. Tijdens deze infosessies wordt gebruik gemaakt van presentaties. We willen deze presentaties ook voor jullie online beschikbaar maken, zodat ze ten alle tijden hier geraadpleegd of gedownload kunnen worden. De ouders en leerlingen vinden deze presentatie op onze algemene website van het Vrij CLB Netwerk.

Het infoteam ontwikkelde ook materialen die leerkrachten kunnen gebruiken in de klas om hun leerlingen te ondersteunen in hun studiekeuze. Ook dit materiaal willen we hier beschikbaar maken.

Infobrochures en keuzewerkboeken kunnen besteld worden bij VCLB Service

Op stap naar het secundair onderwijs

Het infoteam ontwikkelde een ingesproken presentatie voor ouders en leerlingen in verband met de overgang van het lager naar het secundair onderwijs. Er is ook versie voor het buitengewoon onderwijs beschikbaar. Er werd ook een draaiboek ontwikkeld om leerkrachten van het zesde leerjaar te ondersteunen bij studiekeuzelessen.

 

Op stap naar de tweede graad


Wat na het Secundair Onderwijs?