S.O.S. Luizen: didactisch materiaal

sosluizenWil je de strijd tegen    luizen aangaan? Ben je op zoek naar werkvormen en materialen om kleuters, leerlingen, leerkrachten en ouders bewust te maken van het probleem?

Reserveer dan het didactisch materiaal dat beschikbaar is voor alle basisscholen in de regio Kempen.

Het project bestaat uit een tentoonstelling en 4 luizenkoffers: 3 voor de lagere school (1ste – 2de en 3de graad) en één specifiek voor kleuters.
De bedoeling van het project is dat je school gedurende een projectweek zeer intensief rond dit thema werkt, zowel in de klas als klasoverschrijdend.

De tentoonstelling beantwoordt vragen zoals: Wat zijn luizen? Hoe kan je luizen voorkomen? Hoe behandel je best luizen? Ze bestaat uit 11 panelen die in de school kunnen opgesteld worden en waar leerlingen, leerkrachten én ouders heel wat informatie op terugvinden.  Je kan de tentoonstelling ook als PPT verkrijgen.

De  luizenkoffers bevatten allerlei didactisch materiaal waarmee in de klas rond luizen kan gewerkt worden. Beide koffers zijn ontwikkeld en uitgetest door studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen – Departement Lerarenopleiding Vorselaar.

We raden aan dit materiaal te ontlenen voor  2 weken. Eerste week om het materiaal zelf te ontdekken en de 2de  week om er mee te werken.

 

Reserveringsvoorwaarden

Je kunt de koffers gratis ontlenen bij het centraal secretariaat op voorwaarde dat je ze zelf afhaalt en terugbrengt.

De huurder betaalt vooraf een waarborg van 50 € per koffer/tentoonstellingsmateriaal.  Deze waarborg zal worden terug gegeven als het materiaal in zijn geheel en in goede staat wordt teruggebracht.

Inschrijving project

Indien je interesse hebt gelieve dan de fiche in bijlage in te vullen en zo snel mogelijk terug te sturen.